Flexibel scheidingswandsysteem

Scheidingswandsysteem INSIDE.50 van König + Neurath onderscheiden met iF DESIGN AWARD 

Professionele oplossing voor ongestoord werken 

De internationaal toonaangevende totaalaanbieder van kantoor- en zitmeubilair en wandsystemen, de in Karben bij Frankfurt/Main gevestigde firma König + Neurath AG, verheugt zich met het winnen van de iF design award voor het flexibele scheidingswandsysteem INSIDE.50 over alweer een designprijs. 

Het aantal kandidaten was groot: de jury van vooraanstaande deskundigen had de taak om uit te maken welke van de meer dan 5.000 inzendingen in zeven categorieën uit 53 landen in aanmerking kwamen voor het prestigieuze kwaliteitskeurmerk. Deze onderscheiding benadrukt de designstrategie van het bedrijf: het ontwikkelen van veelzijdige meubelconcepten en functionele producten die door hun modulaire opzet en flexibiliteit snel aan nieuwe werkscenario’s en meubileringswensen kunnen worden aangepast, en die een positieve invloed hebben op het geestelijk en lichamelijk welbevinden van de gebruikers. 

INSIDE.50 – specialist op het gebied van ruimte-indeling en privacy Juist in open kantoorlandschappen behoren achtergrondgeluiden tot de belangrijkste storende factor. Medewerkers kunnen slechts effectief werken als ze zich op de werkplek prettig voelen. De modulaire, frameloze scheidingswandelementen van INSIDE.50 creëren een ruimtelijke, visuele en akoestische afscherming voor geconcentreerd werken. Ze verdelen op esthetisch hoogwaardige wijze de ruimte onder in verschillende werk- en communicatiezones. Zo ontstaat er een persoonlijke ruimte voor het omschakelen tussen concentratie en communicatie met de collega’s. De slanke contouren dringen zich nergens op en creëren een moderne en esthetisch aantrekkelijke werkomgeving. Met stof omhulde aluminium profielen onderstrepen het behaaglijke karakter.

De grote flexibiliteit en het optimale gebruiksgemak van INSIDE.50 maakt een optimale benutting van de ruimte mogelijk. Zo nodig kunnen de scheidingswandelementen in een handomdraai worden omgebouwd en flexibel worden aangepast aan nieuwe ruimtelijke eisen. Een absolute blikvanger zijn de zonder gereedschap afneembare panelen, die op elk gewenst moment naar eigen inzicht te variëren zijn. Elke zijde kan worden ingericht met diverse materialen en kleuren en geeft de ruimte een harmonische sfeer. Ondanks de geringe wanddikte biedt de skeletbouw voldoende ruimte voor de elektrische aansluitingen of voor de uitrusting met akoestisch krachtig werkende B-absorbers, die storende geluiden bij midden- en hoge frequenties absorberen. Daarmee levert INSIDE.50 een stijlvolle bijdrage aan de akoestische vormgeving en planning van de werkplekomgeving en verhoogt hij het gevoel van comfort op kantoor.