Stilteplekken in Design

NET.WORK.PLACE LOUNGE-CHAIR onderscheiden met German Design Award 2016

De producent van kantoormeubilair König+Neurath uit Hessen is erin geslaagd het succes van het afgelopen jaar te herhalen en kreeg voor de NET.WORK.PLACE lounge chair de felbegeerde onderscheiding “eervolle vermelding” in de categorie Kantoor. 

De jury met internationale designexperts van diverse pluimage beloont hiermee het werk van bedrijven en vormgevers dat qua design bijzonder geslaagde deelaspecten of oplossingen vertoont. 

Al in januari sleepte König + Neurath bij de Interior Innovation Award 2015 de “Selection”-prijs in de wacht. De NET.WORK.PLACE lounge chair maakt indruk met zijn organisch speelse vormentaal. De bijzonder hoge gebogen leuning creëert een persoonlijke stilteplek voor ongestoorde gesprekken of gewoon om je prettig te voelen, ver weg van het jachtige leven van alledag op kantoor. De vorm doet denken aan een open cocon die de gebruiker een gevoel van geborgenheid geeft. Door de asymmetrische contour en leuningvorm zijn tevens verschillende werk- en relaxhoudingen mogelijk. Door de draaibeweging kan de gebruiker zijn mate van concentratie of communicatie met collega’s bepalen. Het draaiblad, de USB-aansluiting voor moderne eindapparatuur en het terughaal-draaischarnier in de poot completeren de lounge chair en veranderen hem in een populaire plek in de lobby, de businesslounge of in open kantoorlandschappen. Een fraaie vormgeving is meer dan alleen maar buitenkant. Het geslaagde samenspel van vorm, hoogwaardige materialen en stoffen creëert een aangename, rustige sfeer. Het lendenkussen geeft de rug ondersteuning in de lendenstreek en verhoogt het zitcomfort. Een charismatische eenling als karakteristieke vertegenwoordiger van een moderne lifestyle. 

Ook de designjury bestempelt de NET.WORK.PLACE lounge chair als een exclusieve fauteuil die met zijn frisse kleuren en zijn karakteristieke vorm elke ruimte een sympathieke uitstraling geeft. De German Design Award is de internationale premiumprijs van de Duitse Raad voor Vormgeving. Zijn doel: unieke inrichtingstrends ontdekken, presenteren en onderscheiden. Hij behoort tot de meest gerenommeerde designwedstrijden ter wereld en geniet tot ver buiten de eigen vakwereld veel aanzien. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in februari 2016 tijdens de internationale consumentengoederenbeurs ‘Ambiente’ in Frankfurt.