Designprijzen voor König + Neurath

InteriorInnovation Award 2014 voor TEAM.WORK.SPACE en onderscheiding voor het tafelprogramma TABLE

Karben, 10 december 2013 De producent van kantoormeubilair König + Neurath viert een dubbel feestje: TEAM.WORK.SPACE, het interieurconcept voor de open space, heeft de gerenommeerde InteriorInnovation Award 2014 gewonnen en zal dus van 13 t/m 19 januari 2014 op de imm cologne te zien zijn. Daarnaast is het nieuwe tafelprogramma TABLE onderscheiden met de zogeheten Signet Selection. De InteriorInnovation Award behoort tot de meest vooraanstaande designprijzen van de interieurbranche wereldwijd. Hij is ingesteld in 2002 door de imm cologne en de Raad voor de Vormgeving en staat voor innovatieve topprestaties in alle productsectoren van de branche.

 

 

TEAM.WORK.SPACE maakt deel uit van het K+N City-systeem en is ontwikkeld door Michael Schmidt van bureau code2design te Stuttgart. Het programma richt zich op de stroomlijning van arbeidsprocessen met behulp van modulaire elementen door het efficiënt combineren van de scenario’s voor geconcentreerd en communicatief werken. Het voldoet aan de meest uiteenlopende eisen en persoonlijke behoeften en maakt geconcentreerd werken mogelijk – alleen, met zijn tweeën of in een team – in een ruimte met een bijzondere lichtsfeer of akoestisch-isolerende eigenschappen, visueel afgeschermd van de omgeving en met mogelijkheden voor individuele vormgeving.


Bij het tafelsysteem TABLE vormt een opvallende traverse in de vorm van een vleugel het platform waarop de diverse framevarianten en functionele elementen kunnen worden aangepast. Het is niet alleen als sta-zit-werkplek, maar ook op de managementafdeling altijd een esthetische en functionele oplossing. TABLE overtuigt door stijlvolle materialen en oppervlakken, een eenvoudig te bedienen techniek, een snelle toegang tot stroom- en datakabels en een heldere vormentaal.

 

De prijs wordt uitgereikt op de imm cologne 2014 op 12 januari 2014 door de Raad voor de Vormgeving, partner en organisator van de wedstrijd