Red Dot Design Award 2014 voor König+Neurath

Het werkpleksysteem TABLE.T en de ruimtelijke oplossing THINK.TANK wisten de designjury te overtuigen.

Een belangrijke reden voor de uitverkiezing van de sta-zit-werkplek TABLE.T was zijn heldere vormentaal en functionaliteit. De grondgedachte voor het dragende element is de symmetrische vleugelvorm van de traverse. Dit maakt een zeer verfijnde indruk en geeft de tafel toch een hoog draagvermogen en stabiliteit. Een meerdelig schuifblad zorgt voor een snelle toegang tot stroom- en datakabels, die worden weggewerkt in een stoffen zak. TABLE.T biedt maximale beenruimte en daarmee voldoende ruimte voor het eronder plaatsen van ladenblokken. TABLE.T valt op door stijlvolle materialen en oppervlakken en door de eenvoudig te bedienen techniek, of dat d.m.v. een handmatige hoogteverstelling of motorisch gebeurt. De beste bewegingsbevorderende oplossing voor een representatieve ambiance. De Red Dot Award betekent na de “Selection”-prijs bij de InteriorInnovation Award 2014 wederom een gerenommeerde designonderscheiding voor König + Neurath, en daar zijn we erg blij mee.

De transparante ruimte-in-ruimte-oplossing THINK.TANK wist de jury te overtuigen door haar tijdloze schoonheid en functionaliteit. De THINK.TANK creëert een afgesloten ontspanningsruimte voor geconcentreerd werken of voor vertrouwelijke gesprekken in de open space, zonder in het gebouw te hoeven ingrijpen. Hij kan in elk kantoorlandschap naar behoefte worden geïntegreerd. Met eigen ventilatie, verlichting en elektrische aansluitingen zorgt de THINK.TANK voor een ideaal ruimte- en werkklimaat.

 

De feestelijke prijsuitreiking heeft plaats gevonden op 7 juli 2014 in het Aalto-theater in Essen met ca. 1.200 internationale gasten. Aansluitend zullen TABLE.T en de THINK.TANK samen met de andere bekroonde producten in het Red Dot Design museum worden tentoongesteld. Het museum in het voormalige ketelhuis van het als cultureel werelderfgoed aangemerkte terrein “ZecheZollverein” huisvest 1963 tentoonstellingsstukken uit 41 landen, en beheert daarmee de grootste collectie hedendaags design ter wereld. Het contrast van oud en nieuw, van hedendaagse productcultuur en historische industrie-architectuur zet uitstekend vormgegeven voorwerpen in een heel bijzonder licht.